Vostokilla on nyt blogi

Tervetuloa seuraamaan Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän ainejärjestön Vostokin blogia.

Ainejärjestömme jäsenet kirjoittavat, kuvaavat, editoivat, koodaavat, opiskelevat vieraita kieliä ja kulttuureita ja kiertävät maailmaa. He kokeilevat rohkeasti uutta ja luovat erilaisia journalismin muotoja. Vaikka valmistummekin journalisteiksi uudenlaiseen mediamaailmaan, on osaamisemme perusta täällä Tampereella, suomalaisen journalismiprofession syntypaikassa.

Kaiken tämän lisäksi juhlimme pilkkuun tiistain Doriksessa ja juomme litroittain kahvia yliopiston harjoitustoimituksessa (kyllä, meillä on keittiö ja kahvinkeitin).

Ainejärjestömme on erittäin aktiivinen. Jos järjestömme jäsenten oikeuksia sorretaan, älähdämme välittömästi. Tarvittaessa taistelemme yhdessä säästöjä tai yliopiston johtoa vastaan. Media-alan palkattomia työpaikkoja vastaan taistelemme aina. Puhe ei jää trollaamiseksi sosiaalisessa mediassa, vaan asiat käsitellään nopeasti ja järjestelmällisesti.  Monisatapäiselle järjestölle, yksittäisestä journalistista puhumattakaan, tämä on hyvä ominaisuus.

Kuluvalla hallituskaudella olemme osoittaneet joukkomme tehon ja näyttäneet, kuinka alalle omistautuneita olemmekaan. Tämä näkyy myös ainejärjestömme taloudessa. Olemme nimittäin alkaneet rahoittaa ainejärjestömme toimintaa sillä, mitä osaamme, viestinnällä. Koska olemme voittoa tavoittelematon yhdistys, käytetään varat luonnollisesti meidän kaikkien hyväksi. Ensi vuonna saatatkin päästä bailaamaan täysin ilmaisiin bileisiin tai huomata istuvasi kuuntelemassa luentoa, jollaista yliopisto ei vielä vuosiin sinulle tarjoa. Miltä kuulostaisi Word Press -paja tai grafiikkakoulutus harkkarissa?

Blogikirjoitusten kautta pääset seuraamaan vostokkien kuulumisia koululla, töissä ja maailmalla. Alustan tarkoitus ei ole haastaa Gonzoa, vaan haluamme kertoa meille tärkeistä asioista, jakaa ajatuksia ja herättää keskustelua.

Osallistu rohkeasti. Me emme ole sulkeneet keskustelua.

 

Koko ainejärjestön puolesta

Vostokin puheenjohtaja Elli Harju, varapuheenjohtaja Iida Nieminen ja viestintäministeri Essi Lehto.

 

Ensi viikolla julkaistavassa kirjoituksessa tuutorministeri Salla Varpula kertoo, mitä tapahtui, kun fuksien piti juosta Sorsapuistossa päällään vain uimalakki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *