Vostokin hallitus 2019

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos jokin asia askarruttaa mieltäsi! Vostokin hallituksen sähköpostiosoite on vostok-hallitus(at)uta.fi. Puheenjohtajan tavoittaa puhelinnumerosta 040 732 1706. Voit lähettää sähköpostia myös yksittäisille ministereille.

Henrika Havumäki

Puheenjohtaja

henrika.havumaki@tuni.fi

Inkeri Harju

Sihteeri

inkeri.harju@tuni.fi

Sonja Haapala

Taloudenhoitaja

sonja.haapala@tuni.fi

Sanni Laine

Viestintäministeri

sanni.laine@tuni.fi

Juulia Hakulinen

Tuutorministeri

juulia.hakulinen@tuni.fi

Minja Viitanen

Tuutorministeri

minja.viitanen@tuni.fi

Jutta Sibakov

Kansainvälinen ministeri

jutta.sibakov@tuni.fi

Hilma Toivonen

Kansainvälinen ministeri

hilma.toivonen@tuni.fi

Venla Rakkola

Ammattiyhdistysministeri

venla.rakkola@tuni.fi

Ilmo Ilkka

Ammattiyhdistysministeri

ilmo.ilkka@tuni.fi

Arttu Timonen

Koulutuspoliittinen ministeri

arttu.timonen@tuni.fi

Janita Karra

Koulutuspoliittinen ministeri

janita.karra@tuni.fi

Johannes Blom

Bileministeri

johannes.blom@tuni.fi

Leevi Vähälä

Bileministeri

leevi.vahala@tuni.fi

Siiri Siikarla

Urheiluministeri

siiri.siikarla@tuni.fi

Juho Niemistö

Urheiluministeri

juho.niemisto@tuni.fi

Petra Viitanen

Markkinointi- ja ulkoministeri

petra.viitanen@tuni.fi

Katariina Halonen

Markkinointi- ja ympäristöministeri

katariina.l.halonen@tuni.fi

Elina Nissinen

Kulttuuriministeri, varapuheenjohtaja

elina.nissinen@tuni.fi

Noora Knapp

Kulttuuriministeri

noora.knapp@tuni.fi

Maria Muilu

Tasa-arvo- ja sosiaalipoliittinen ministeri

maria.muilu@tuni.fi

Pöytäkirjat

Uusi hallitus on  kokoustanut ja aloittanut kautensa. Tammikuun kokouksessa käytiin läpi muun muassa tulevia Vuosijuhlia, kevään valmennuspäivää ja teknobileitä. Pysyäksesi kärryillä uuden hallituksen päätöksistä, kuten pankkikortin hommaamisesta, lukaise läpi oleva pöytäkirja.

Helmikuun kokouksen pöytäkirjasta voi tarkastaa, mitä hallitus on vuosijuhlille viime metreillä suunnitellut. Lisäksi kokouksessa puhuttivat Vostokin festarit, yhteistyötarjous ja Telegram-sovellus. Lue pöytäkirja tästä.

 

Helmikuussa järjestettiin myös kevätkokous Vostokin vuosijuhlien yhteydessä. Pöytäkirjasta selviää muun muassa Gonzon uudet päätoimittajat, toiminnantarkastajien palaute viime kaudesta sekä muutama tuleva tapahtumakin.

Maaliskuun kokouksessa keskusteltiin muun muassa ilmastoteoista, baariurheilusta ja tukkukortista. Pöytäkirjasta löytyy myös hallituksen mietteitä alumnitoiminnan käynnistämisestä.

Haluatko vielä fiilistellä Vostokkia näin vapun jälkeenkin? Sehän onnistuu mainiosti lukemalla hallituksen kevään viimeisen kokouksen pöytäkirja. Sieltä voit lukea muun muassa spoilereita syksyn meiningeistä ja alkaa jo nyt kuumotella seuraavaa lukuvuotta.

Vuoden käyntiin laittaneessa kokouksessa käsiteltiin muun muassa alkuvuoden tulevia tapahtumia, kuten vuosijuhlia, valmennuspäivää, pulkankääntäjäisiä ja pubirundia. Tapahtumien lisäksi hallitus käsitteli esimerkiksi harkkarin siisteyttä ja Vostokin kahvijärjestelyjä. Pöytäkirjasta voit lukea myös mitä uusilla ministereillä oli mielessä.

Uuden hallituksen toisessa kokouksessa käsiteltiin muun muassa tulevia kekkereitä, kuten vuosijuhlia ja mysteeristä Vostok-approa. Kaikenlaisten bileiden lisäksi kokouksessa puhuttiin Vostokin viestinnästä ja uusien haalarimerkkien lanseeraamisesta. Lue lisää täältä.  Helmikuussa järjestettiin Vostokin kevätkokous vuosijuhlien yhteydessä. Pöytäkirjasta selviää muun muassa Gonzon uudet päätoimittajat, toiminnantarkastajien palaute viime kaudesta sekä muutama tuleva tapahtumakin.

Kokous oli suurinpiirtein yhtä pitkä kuin nälkävuosi ja niin oli asialistakin. Tapahtumat-osiossa puhuttiin esimerkiksi teknobileistä, rykämöstä, sitseistä sekä vappuviikosta. Muissa asioissa taas keskusteltiin muun muassa kangaskasseista, haalarimerkeistä, viestinnästä sekä yhdenvertaisuudesta.

Ennen töihin tai kesälomille siirtymistä hallitusta puhuttivat muun muassa loppumaton vappu, kevätsamoilun kohtalo, Vostokin uusi viestintäsuunnitelma sekä juuri avatun häirintälomakkeen saama vastaanotto.

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa käytiin läpi tulevaa syksyä. Pöytäkirjasta selviää muun muassa tulevat sitsit, ekskursio-suunnitelmat ja vielä edessä olevat fuksitapahtumat.

Lokakuun kokouksessa käytiin läpi tulevia juttua. Tässä ennen joulua ja vähän sen jälkeenkin on tulossa lukuisia tapahtumia. Jos megapikkujoulut, liitto-ekskursio tai sitsailu kiinnostaa niin kannattaa tsekata liitteenä oleva pyötäkirja.

Marraskuun kokouksessa suunniteltiin kulttuuritapahtumia ja muun muassa pikkujouluja. Hallitus keskusteli ekskursiosta ja uuden hallituksen tunnusteluista.

Vostok ry:n syyskokouksessa valittiin uusi hallitus vuodelle 2019. Tällä kaudella ainejärjestöä johtaa Henrika Havumäki. Pöytäkirjasta voi virkistää mieliin uuden hallituksen kokoonpanon ja superjännittävän syyskokouksen fiilikset. Kokouksessa esiteltiin alustava toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevalle kaudelle sekä käytiin läpi tasavertaisuuskyselyn tuloksia.

Vostok ry:n historian ensimmäisessä syyskokouksessa valittiin ainejärjestön hallitus kaudelle 2018. Vostok ry:n uusi puheenjohtaja on Piritta Räsänen. Liitteenä olevasta pöytäkirjasta pääset lukemaan uuden hallituksen kokoonpanon ja ministeripestit kokonaisuudessaan. Syyskokouksen sääntömääräisinä asioina kokouksessa esiteltiin alustava toimintasuunnitelma ja talousarvio tulevalle kaudelle. Toimintasuunnitelman yhteydessä kokoustajat keksivät keinoja yhdenvertaisuuden lisäämiseksi ainejärjestössä. Keskustelu oli vilkasta, ja ehdotuksia syntyi paljon. Muun muassa näistä ehdotuksista voit lukea lisää pöytäkirjasta.

Syksy tuo mukanaan suuria muutoksia ainejärjestön toimintaan. Lokakuun kokouksessa Vostokin hallitus päätti yksimielisesti siirtyä syys- ja keväkokousten malliin. Aikaisemmin ainejärjestöllä on ollut vain yksi vuosikokous keväällä vuosijuhlan yhteydessä. Kahden kokouksen malli mahdollistaa sen, että hallituksen toimikausi voidaan muuttaa kalenterivuoden mukaiseksi. Jos kaikki menee siis lähitulevaisuudessa nappiin, hallitus vaihtuu jo vuodenvaihteessa! Pöytäkirjasta voit lukea siirtymän alustavan aikataulun ja tarkemmat speksit. Kokouksessa käytiin lisäksi läpi muun muassa sitsisuunnitelmia ja lukuisia tulevia bileitä. Hallitusta myös kismittää kahvinkeiton nykytilanne, ja sen vuoksi tehdään toimenpiteitä. Tästä kaikesta voit lukea lisää pöytäkirjasta.   Lokakuussa järjestettiin myös toinen hallituksen kokous sekä ylimääräinen yhdistyksen kokous hallituksen tekemän sääntömuutoksen takia. Hallituksen kokouksessa hallitus hyväksyi Vostokin uudet säännöt ehdotettaviksi yhdistyksen kokoukselle. Yhdistyksen kokous tämän jälkeen hyväksyi säännöt, ja ne laitettiin vireille Patentti- ja rekisterihallitukseen. Yhdistyksen ylimääräisen kokouksen pöytäkirjan voit lukea tästä. Kohta Vostok on siis aivan uudistunut järjestö. Suurimpia muutoksia ovat siirtyminen kahden vuosikokouksen malliin ja vuosijäsenyyden poistuminen. Uudet säännöt ovat liitteinä pöytäkirjoissa. Paljon keskustelua herättivät Vostokin taannoisen tasa-arvokyselyn tulokset. Tasa-arvoministeri Ristmeri tekee tuloksista kattavan yhteenvedon, mutta pöytäkirjasta voit katsoa jo sniik piikin! Vastauksissa muun muassa Gonzo-lehti jakoi mielipiteitä ja ainejärjestön ilmapiiriä kommentoitiin. Lisäksi kokouksessa keskusteltiin pikkujouluista, sitseistä ja peli-illasta. Lisää hallituksen kokouksesta voit lukea pöytäkirjasta.

Syksy saapui, ja sen myötä myös Vostokin hallitus aloitti jälleen kokoustoimintansa. Kesän aikana on sattunut ja tapahtunut, eikä hallitus ole levännyt laakereillaan. Pöytäkirjan lukemalla saat terävän palautuksen ah niin ihanaan Vostok-arkeen! Kokouksessa keskusteltiin muun muassa tulevan syksyn monituisista tapahtumista. Suunnitelmissa siintävät jopa kahdet sitsit ja perinteinen Vosdoc. Lue pöytäkirjasta lisäksi muun muassa, miten uudet fuksit ovat päässeet mukaan ainejärjestöön ja mitä kuuluu uusille vaihto-opiskelijoille.

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa loppukevään tapahtumia, kuten Lauantaikoulua, sitsejä ja vappua. Hallitus sai myös kuulla, miten Vostok saa ensi vuonna Tamylta enemmän rahaa. Lue lisää täältä.

Kevään viimeisessä kokouksessaan hallitus kävi läpi mennyttä kevättä ja suunnitteli tulevaa syksyä. Ministeriöt järjestivät huhtikuussa monta menestyksekästä tapahtumaa, kuten Aimo Rykämön, sitsit, samoilun ja lauantaikoulun. Tapahtumaa siis riitti niin juhlien, urheilun kuin koulutuksenkin saralla. Märkää vappua odotellessaan hallitus päätti ostaa Vostokille jälleen oman pressun. Hämmennystä herättivät Gonzon mainokset. Tulevan syksyn varalle suunnitelmissa oli uudistuksia perinteisiin tapahtumiin ja juonia fuksien päiden menoksi.

Ensimmäisessä kokouksessaan uusi hallitus suunnitteli haalarimerkkien tilaamista, puhui koulutuspolitiikasta ja suunnitteli muuttavansa hallituskauden ajankohtaa. Suuria muutoksia on siis luvassa! Vanhan hallituksen perintönä päätöksiä tehtiin myös Vostokin uuden silmäterän, eli moottorisahan sijoittamisesta ja Kaarle Nordenstrengin kaappien siivoamisesta. Tuleeko Viestijäsitsejä vai ei? Ketkä kaikki haluavat sitsata meidän kanssa?

Kauden 2016-2017 viimeisessä kokouksessa kähmittiin uuden hallituskauden pestejä. Tämän lisäksi hallitus keskusteli muun muassa kevään sitseistä ja tapaamisista muiden viestinnän ainejärjestöjen kanssa. Lisäksi kokouksessa pohdittiin ratkaisua kinkkiseen pulmaan nimeltään Vostokin arkistokaapit. Tiestikö, että Kaarle Nordenstrengin huoneesta löytyy Gonzoa-edeltäneiden Kommentti-lehtien arkisto? Lue lisää täältä. Vostokin vuosikokouksessa muun muassa suunniteltiin tulevaa kautta ja valittiin uusia päitä hallitus pullolleen. Puhetta herättivät myös niin sanottu no show -ilmiö ja tuleva uusi tiedekuntajärjestö. Vuosikokouksessa käytiin myös tiukka kamppailu Gonzon päätoimittajuudesta.

Vuoden 2017 ensimmäisessä kokouksessaan väistyvä hallitus suunnitteli lajikokeilua ja laskiaista, juoni ilmaisen viinan bileitä ja sopi tärkeistä opiskelijaedustuksista.

Vuoden viimeisessä kokouksessa hallitus suunnitteli ensi vuoden sitsejä (joita on tulossa kolmet!) ja pui toimittajakoulutuksen tulevaisuutta.

Hallitus suunnitteli marraskuun kokouksessa ensi vuoden alkupuolelle kaksia sitsejä. Lisäksi selvisi, missä helmikuun vuosijuhlaa juhlitaan ja kuka sinne tulee esiintymään. Pöytäkirjasta selviää myös, mitä haalarimerkkejä hallitus aikoo tilata.

Lokakuun kokous oli etenkin katsaus syksyn tapahtumiin. Harkkarissa suunniteltiin PANI-iltaa, Halloween-sitsejä ja pikkujouluja. Loppusyksyn bailujen aikataulut löytyvät siis kokouksen pöytäkirjasta. Hallitus paneutui myös juhlia vakavampiin aiheisiin, kuten palkattomiin työtarjouksiin ja uuden tiedenkunnan opiskelijaedustuksiin.

Hallitus palasi kesälomilta Telakan kokouspöytään. Miten fuksien kouluttaminen on sujunut? Milloin ja missä järjestetään vuosijuhlat? Kenen näköispatsas halutaan harkkariin? Jos tahdot sukeltaa syvälle syksyn Vostok-maailmaan, klikkaa linkkiä.

Lukukauden viimeisessä kokouksessa hallitus keskusteli muun muassa Vostokin omasta lipusta ja haalarimerkkien tilaamisesta. Lisäksi hallitus otti kantaa ainejärjestön talkootöihin, joista käytiin sosiaalisessa mediassa keskustelua.

Uuden hallituksen ensimmäisessä kokouksessa reippaat ministerit puhkuivat intoa ja uusia ideoita. Lue pöytäkirjasta, minkä yksikön kanssa CMT mahdollisesti yhdistyy, mitä Kari Koljonen on keksinyt vostokkien päänmenoksi ja kuinka Vostok saadaan kylpemään rahassa.

Helmikuun alussa kauden 2015-2016 hallitus kokousti vielä kerran käsitelläkseen muun muassa ajankohtaisia kopoasioita, kuten 55 op -seminaarin tuloksia. Lue lisää täältä. Vostokin vuosikokouksessa ei tällä kertaa nähty tiukkaa puheenjohtajakilpaa, mutta jännitystä riitti, kun toiminnantarkastajat pistivät väistyvän hallituksen toimet ja kuluneen kauden tarkkaan syyniin.

Hallitus heräili uuteen vuoteen tammikuun kokouksessa, jossa selvisi paitsi jo tovin suunniteltujen Doris-kanta-asiakaskorttien kohtalo myös se, jäikö Vostokin tilikausi 2015 voitolliseksi vai tappiolliseksi.

Vuoden viimeisessä kokouksessa hallitus valmistautui tammikuun kähmintään tarkentamalla kähmintäkokouksen sääntöjä. Oletko kiinnostunut hallituspestistä? Pöytäkirjasta selviää monen muun ajankohtaisen asian lisäksi se, miten hallitukseen voi päästä.

Marraskuun kokouksessa hallitus löi lukkoon loppuvuoden ohjelmaa ja raotti jopa hieman ensi vuoden toimintakalenteria. Haluatko tietää, mitä harkkarin kahvikassan hiluille tapahtui? Entä kiinnostaako, mikä on Vostokin ensi vuoden valmennuspäivän ihka oma hashtag? Vastaukset löydät kokouksen pöytäkirjasta.

Lokakuun kokouksessa hallitus hienosääti blogin sisältöä, suunnittelu urheilua, kulttuuria ja tapahtumia sekä sai Long Playlta erinomaisen tarjouksen. Jos haluat nähdä, minkälaisesta tarjouksesta on kyse, klikkaa pöytäkirja auki!

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa kesälomiltaan palannut hallitus suunnitteli lisää täytettä parhaillaan selaamillesi nettisivuille, määritteli harjoitustoimituksen uuden keittiön säännöt ja loi katsauksen tuleviin tapahtumiin. Mitä kaikkea ainejärjestössä syksyllä tapahtuu? Lue lisää pöytäkirjasta.

Huhtikuussa pidettiin kaksi kokousta. Ensimmäisessä, 8.4. pidetyssä kokouksessa murheellinen tarina Vostokin nettisivuista jatkui. Nettisivumysteeriin liittyy muun muassa Internet Vikings -niminen yritys, joka pitää domainia panttivankinaan. Selviääkö tragedia? Vastaako viestintävirasto? Saako Vostok koskaan nettisivujaan takaisin? Lue lisää pöytäkirjasta täältä.  Kevätlukukauden viimeisessä kokouksessa puhuttivat loppukevään tapahtumat ja Vostokin väliaikaisten nettisivujen tilanne. Luvassa muun muassa Wappuviikon lastenkutsut, vappupiknik, kevätsamoilu ja VIP-pesis. Lue loput klikkaamalla alla olevaa kuvaketta!

Tuore hallituskokoonpano pääsi maaliskuun kokouksessa ensi töikseen päivittämään Vostokin sääntöjä, niin kuin vuosikokouksessa oli toivottu. Löydät uudet säännöt ja pöytäkirjan lopun sisällön löydät klikkaamalla alla olevaa painiketta.

Vuosikokouksessa luotiin katsaus Vostokin kuluneeseen vuoteen ja hallituskauteen. Kokous huipentui jännittävään puheenjohtajakisaan. Uusi hallituskokoonpano puheenjohtajineen ja muistelmat viime vuodesta pääset lukemaan pöytäkirjasta.

Tammikuussa kokoustettiin kaksi kertaa. 7.1.2015 pidetyssä kokouksessa kansainvälinen ministeriö paljasti kevään ekskursiokohteen. Myös markkinointiministeriö on junaillut ekskua pääkaupungin suuntaan. Kuka lähtee ja minne? Lue lisää pöytäkirjasta. Kokouksessa hallituspestiä halajavat osallistuivat kiihkeään kähmintään saadakseen paikan tulevan kauden hallituskokoonpanosta. Istuva hallitus orientoitui jo kautensa loppuun suunnittelemalla virkistyspäivää kylpylään. Katso loput pöytäkirjasta alla olevasta painikkeesta.

Joulukuun kokouksessa luotiin katse jo tulevaan vuoteen. Vostok kannatti tasa-arvoista avioliittolakia, lähti mukaan toimittajakoulutuksen 90-vuotisjuhlien puuhahenkilöksi ja iloitsi legendaarisen vuosijuhlabändin Snusin huimasta menestyksestä Journalistirockissa. Lue loput kokouksesta pöytäkirjasta.

Marraskuun kokous oli jälleen yhtä menestystä. Vostok kävi samoilemassa, tienasi huikean summan rahaa twiittaamalla yrittäjäpäivillä ja keräsi mainetta Docventures-leffakerhon järjestäjänä. Mutta mikä tapahtuma floppasi? Lue vastaus pöytäkirjasta.

Lokakuun kokouksessa muisteltiin menestyksekkäitä fuksitapahtumia, hehkutettiin Vosdoc-leffakerhoa ja iloittiin Vostokin vakaasta rahatilanteesta. Lue loput pöytäkirjasta.

Syksyn ensimmäisessä kokouksessa lyötiin lukkoon syksyn tapahtumien aikatauluja ja päätettiin lähettää Vostokin delegaatio töihin valtakunnallisille yrittäjäpäiville. Mitä muuta kokouksessa puhuttiin?

Kevään viimeiseksi aiotussa kokouksessa Vostokin hallitus kehui järjestämiään tapahtumia, joskin eräissä liikuntatapahtumissa oli merkittäviä haasteita. Sen sijaan esimerkiksi Andy Warholin keskeisimpiä teoksia esittelevässä näyttelyssä vierailu oli puhdas menestys, eikä valmennuspäiväkään epäonnistunut erityisen pahasti. Lisää alla olevasta painikkeesta! Kevään ehdottomasti viimeisessä kokouksessaan Vostokin hallitus anoi rahaa tuutorkirjeiden postittamiseen. Rahat myönnettiin. Lue lisää täältä. 

Maaliskuussa 2014 Vostokin hallitus kokousti kahdesti. 13.3.2014 pidetyssä kokouksessa käsiteltiin muun muassa taloudenhoitajan tilinkäyttöoikeutta ja Vostokin päätä huimaavaa menestystä Vaasan C-sählyissä. Lue loput täältä.  Vostokin hallituksen kokouksessa luotiin kattava katsaus tulevien aikojen tapahtumiin. Huhtikuussa vostokit pääsevät nauttimaan muun muassa Andy Warholin näyttelystä, pesäpallosta ja Rykämöstä.

Helmikuussa pidettiin yksi tavallinen kokous vuosikokouksen lisäksi. Siellä asialistalla oli muun muassa Dynamon paitoja, C-sähly sekä Andy Warhol -taidenäyttely. Tutki pöytäkirjaa Google Driven kautta täältä. Vostokin vuosikokouksessa, kalenterivuoden merkkitapahtumassa, valittiin Vostokille uusi puheenjohtaja ja valittiin uudelleen Gonzon vanhat päätoimittajat. Lisäksi pöytäkirjassa esitellään Vostokin viime vuoden toimintaa ja taloudenpitoa sekä arvio Vostokin tulevasta vuodesta.

Vanhempia pöytäkirjoja pääsee halutessaan tarkastelemaan pyynnöstä: vostok-hallitus(at)uta.fi.