Miten Reunamedialla menee?

 

12287111_1105101356181751_1605752366_o

Reunamedia on viime aikoina muun muassa käynyt Reunassa Vantaalla. Kuva: Laura Hakalisto

Jos tämä kirjoitus julkaistaan puheenjohtaja Elli Harjun lupausten mukaisesti 15. marraskuuta (ei julkaistu, syytetään Harjua), on Reunamedian ensimmäisten sivujen julkaisusta kulunut aikaa tasan 10 kuukautta.

Se on aika pitkä aika, mutta omassa päässäni tuntuu siltä, että Reunaa olisi tehty jo ainakin puolitoista vuotta. Toisaalta niinhän sitä melkein onkin, jos ajanlasku aloitetaan siitä, kun projektia ideoitiin ensimmäisen kerran. Minä en tosin tiedä siitä mitään. Tulin mukaan Reunamedian ideointiin ja tekemiseen vasta viime syksyn lopulla, kun päätoimittaja Vilma-Lotta Lehtinen minua pyysi.

Minua pyydettiin siis kirjoittamaan Vostokin blogiin siitä, miten Reunamedialla oikein menee. Jos joku on nyt tässä kohtaa aivan ymmällään siitä, mikä on Reunamedia (se on enemmän kuin mahdollista), niin kerrottakoon se lyhyesti.

Reuna on siis tämän vuoden alussa kahdeksan nuoren tamperelaistoimittajan avaama aivan uusi pirkanmaalainen verkkojulkaisu. Sittemmin toimituskunta on hieman muuttunut: nykyään Reunamediaa tekee 12 henkilöä, joista suurin osa asuu Tampereella ja osa sitten muualla Suomessa tai väliaikaisesti ulkomailla. Päätoimittajaa, politologia Vilma-Lottaa ja Tamkissa opiskelevaa toimittajaamme Sami Lindforsia lukuun ottamatta toimituskuntamme koostuu eri vuosikurssien vostokeista. Opiskelun lisäksi meillä on kokemusta työelämästä monista eri toimituksista.

Tämän kirjoituksen julkaisuajankohta on siitä otollinen, että tässä kuussa julkaisimme kokonaan uudet nettisivumme. Jos saan ihan lyhyesti mainostaa, niin ne ovat pirun hienon näköiset sivut. Sivun ulkoasun tekemisestä vastasi koodarinero Jarkko Rytkönen.

Yleisin kysymys nykyisin Reunamediasta puhuttaessa on se, miten meillä menee. On kivaa, että tilanteemme kiinnostaa ihmisiä. Vielä kivempaa on se, että voin rehellisesti sanoa, että meillä menee oikein hyvin. Juttuja tulee tasaisesti, niiden taso on mielestäni korkea, ja mikä tärkeintä – jutuilla on lukijoita. Kävijä- ja tykkäysmäärät ovat tasaisessa kasvussa. Reunamediasta on tulossa koko ajan tunnetumpi paikallismedia.

Myös taloudellinen puoli on kiinnostanut. Keräsimme projektin aloituksen aikana Mesenaatissa joukkorahoitusta, ja saimme yhteensä hieman alle 2 000 euroa. Se oli oikein hyvä määrä, ja olemme pystyneet sen avulla muun muassa tuottamaan nimenomaan ne uudet verkkosivut, jotka lupasimme projektin alkuvaiheessa.

Rahoitusta olemme myös saaneet Åkerlundin säätiöltä, ja juuri apurahat ovatkin tässä vaiheessa tärkeä osa rahoitustamme. Toimintaa ei kuitenkaan voi saada kannattavaksi apurahoilla, eikä se ole edes niiden idea. Niinpä nykyisen rahoituksen avulla olemme suunnittelemassa uusia ansaintamalleja niin, että Reunamedian tekeminen olisi tulevaisuudessa oikeasti taloudellisesti kannattavaa. Se on suurin tavoitteemme. Kerromme uusista meiningeistä heti, kun jotain on lyöty lukkoon.

Tällä hetkellä Reunamedian tulevaisuus näyttää mielestäni varsin valoisalta. Tietenkin tietyn alueen journalismiin keskittyvän julkaisun tekeminen kaikkialla tunnetuksi ja vieläpä kannattavaksi ei ole todellakaan helppo tehtävä. Se on kuitenkin kunnianhimoinen tavoitteemme. Reunamedian ei ole tarkoitus olla mikään väliaikainen projekti, vaan pysyvä uusi tekijä verkkojournalismissa.

Ensi tammikuussa vietetään Reunamedian 1-vuotissyntymäpäiviä, joita on tarkoitus juhlistaa myös ihan oikean juhlatapahtuman muodossa. Kutsut lähtevät liikkeelle aivan lähiaikoina – olkaa kuulolla!

 

Juuso Määttänen

Reunamedian toimitussihteeri, n. vuoden Vostok

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *