MAINOS: Lisätietoa vierailijaprofessorin kursseista!

Vierailijaprofessori Renny Jokelin kertoo tiedotteessaan, millaisia kursseja Renny Jokelin professuurinsa aikana vetää. Lukekaa alta!

– Tuija

TARJOLLA VAIN TÄNÄ TALVENA!

Journalistiikan vierailijaprofessori Renny Jokelin vetää kaksi kokonaisuutta: tutkivaan ja datajournalismiin keskittyvän luentosarjan ja työpajat sekä TV:n makasiinikurssin.
Jokelin on valmistunut Tampereen yliopistosta ja työskennellyt Helsingin Sanomien taloustoimittajana ja Brysselin sekä Pariisin kirjeenvaihtajana, Euroopan parlamentin tiedotustoimiston päällikkönä sekä Yleisradion A-studion toimitussihteerinä. Tällä hetkellä hän toimii Ylen tutkivan ohjelman MOT:n tuottajana.

Kurssit

Johdatusta tutkivaan journalismiin (11.9.-2.10. torstaisin klo 12-16) -luentosarja on avoin kaikille (3 op) ja sen kävijät voivat osallistua lisäksi kirjatenttiin (2 op). Luentosarjan kävijät voivat hakea tutkivaan pajaan (9.10.-18.12.); 5 op ja jatkaa siitä data TV-pajaan (8.1.-7.5.2015); 10 op.

Luentosarjassa perehdytään tutkivan journalismin lähtökohtiin ja periaatteisiin, poikkeuksellisiin työmenetelmiin ja esteisiin sekä datajournalismin mahdollisuuksiin. Luennoitsijoina vierailevat Heikki Kuutti Jyväskylän yliopistosta, Teemo Tebest Ylen datadeskistä ja Ylen tutkiva toimittaja Magnus Berglund.

Työpajoissa tutkivan ja datajournalismin menetelmiä sovelletaan käytäntöön ja pohditaan draamallisia elementtejä yhteistyössä Teatterityön laitoksen kanssa. Osallistujat tekevät juttuja yliopiston välineisiin, ja korvausta vastaan keväällä juttuja Ylen Kuningaskuluttajaan ja MOT-ohjemaan Ylen kuvausryhmän ja editointitiimin kanssa.

TV-makasiinikurssilla (välinekurssi II; 9.9.-16.12.) tehdään kuusi makasiinilähetystä Yliopisto-televisioon ja vieraillaan Tampereen Mediapoliksessa ja Helsingin Pasilassa. Ylen Ajankohtainen kakkonen valitsee makasiinikurssien opiskelijoista harjoittelijoita.

Ilmoittaudu 1.9. mennessä. Soita ja kysy lisää: Renny Jokelin 050-3187291.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *