Infopaketti journalistiikan ja viestinnän tutkinto-ohjelman haku- ja opintolinjojen uudistuksista Tampereen yliopistossa

Tampereen korkeakoulut yhdistyivät tammikuussa 2019, jolloin uudistuivat myös yliopiston sisäiset tiedekunnat, haku- ja opintolinjat. Tässä pieni infopaketti uudistuksista ja vinkkejä, mitä kannattaa haussa muistaa!

Journalistiikan ja viestinnän opintosuunnat ovat nykyisin osa uutta Viestinnän monitieteistä tutkinto-ohjelmaa. Tutkinto-ohjelmaan kuuluu neljä opintosuuntaa: journalistiikka, puheviestintä, mediatutkimus ja informaatiotutkimus. Tutkinto-ohjelman opintosuuntiin haku on erotettu toisistaan, ja aloille hakeminen tapahtuu erikseen hakemalla opiskelupaikkaa opintosuunnan perusteella. Kaikille näille opintosuunnille on omat sisäänottomääränsä sekä pääsykokeet, kun ennen esimerkiksi journalistiikkaa ja puheviestintää pystyi hakemaan samalla pääsykokeella.

Viestinnän monitieteinen tutkinto-ohjelma on osa uutta informaatioteknologian ja viestinnän tiedekuntaa eli ITC:tä.

Tampereen yliopistossa journalistiikan opintoihin ei saa ensisijaisuuspisteitä ja käytössä ovat ensikertalaisuuskiintiöt. Hakijoita otetaan kokonaisuudessaan sisään 36, joista ensikertalaisia vähintään 24. Tähän määrään ei siis sisälly ketään muita, kuin journalistiikkaan hakevia. Puheviestinnällä (ja mediatutkimuksella) on oma hakulinjansa ja pääsykokeensa, toisin kuin ennen!

Vielä kevään 2019 haussa journalistiikan opinnoissa ei käytetä tulevaa todistusvalintaa, vaan käytössä on edelleen tuttu yhteispistevalinta ja pääsykoevalinta. Ylioppilaskokeiden painotukset ja tarkemmat valintaperusteet voit tarkistaa opintopolku.fi sivustolta (alla linkki).

Voit ottaa korkeakouluhaussa vain yhden paikan vastaan paremmuusjärjestyksessä, vaikka pisteesi riittäisivät myös alempaan hakukohteeseen. Kannattaa siis miettiä tarkkaan hakujärjestystä!

Tässä on opintopolun linkit kaikkiin yllä mainittuihin opintosuuntiin, jotka ovat siis nykyisin eri kohteita.

Tässä vielä tuni.fi korkeakouluyhteisön sivuston jokaisen opintosuunnan omat sivut, josta löytyy lisätietoja opintosuunnan tarkemmista asioista.

Journalistiikan opintosuunnan pääsykoepäivä on 6.5.2019 klo 10-14 Tampereen yliopistossa, ja valmennamme Vostokin valmennuspäivässä jälleen tulevia hakijoita opiskelijoiden voimin. Valmennuspäivät järjestetään Tampereella 12.-13.4.2019, ja ilmoittautuminen niihin avataan helmikuun aikana. Myös itseopiskelupaketteja voi tilata, mutta niiden tilausmahdollisuus avataan vasta materiaalien julkaisun ja pakettien koostamisen jälkeen, kuitenkin ennen valmennuspäiviä.

HUOM! Valmennuspäivässä ei enää valmenneta myös puheviestinnän hakijoita, sillä pääsykokeet ovat nykyään erilliset. Älä siis ilmoittaudu Vostokin valmennuspäivään, jos olet hakemassa vain puheviestintään. (Ilmoittautuminen valmennuspäivään on sitova, ja maksu peritään, vaikka et pääsisi paikalle!)

Pääsykoeaineistot ja tarkemmat pääsykoepäivän tilatiedot julkaistaan myöhemmin keväällä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *