52 uutta homonaamaa

 

IMG_3226Ruotsin opettajamme käski meitä ensimmäisellä tunnilla tutustumaan toisiimme ruotsiksi, vaikka ”te olettekin jo kuin joku perhe – opiskelette, syötte ja asutte yhdessä”. Vostok tosiaan on tiivis ainejärjestö. Siitä iso osa on fuksivuoden tuutoroinnin ansioita. Bileissä, tapahtumissa ja muissa fuksimenoissa ensimmäisen vuoden opiskelijat muodostavat keskenään kaveriporukan, tulevat osaksi ainejärjestöä ja oppivat talon tavoille.

Jos sanoisin vaikkapa Yhdysvalloissa olevani tutor, se ymmärrettäisiin aivan eri tavalla kuin miten me suomalaiset ymmärrämme tuutoroinnin. Kun muualla maailmassa tuutori on yksityisopettaja, meillä se on fuksien opinto-ohjaaja, auttaja, bileiden järjestäjä ja kaveri. Aika tärkeitä tehtäviä mielestäni nekin ovat.

Tuutorministerinä olen syksyn aikana järjestänyt tapahtumia, delegoinut järjestämistä muille tuutoreille ja yrittänyt siinä samassa tutustua fukseihin. Onneksi tuutorjoukkomme on suuri ja aktiivinen – ilman loistavaa porukkaa ei syntyisi loistavaa fuksisyksyä. Paljon syksyn aikana onkin tapahtunut. Fuksiaiset, Kalevappro eli kerrostalosuunnistus Kalevassa, tuutoretkot, fuksifutis, lautapeli-ilta ja tietenkin tiistaidorikset ovat pitäneet ekavuotiset kiireisenä.

Olen iloisena seurannut, kuinka nopeasti fukseistamme on syntynyt oma porukkansa. Kun tuutoretkojen jälkeen hoilasimme homonaamaa koskenrannassa, kenenkään ringistä ei tarvinnut edes huutaa vuorollaan nimeään.

Vostokin tuutorministeri Salla Varpula

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *